طرز تهیه آلبالو پلو

به گزارش وبلاگ اطلس وب، آلبالو پلو غذایی خوشمزه و خوش طعم است که همۀ جوانه های چشایی ما را تحریک می نماید. وجود انواع مواد غذایی و امکان بازی با رنگ ها باعث شده است تا آلبالو پلو به یک غذای مجلسی خوشمزه تبدیل گردد. درست کردن این غذا ساده است اما برای تهیه آن ضروری است بعضی نکات مهم را در نظر بگیرید. برای این منظور ما می خواهیم در این مقاله دستور تهیه آلبالو پلو ارائه دهیم.

طرز تهیه آلبالو پلو

درباره طرز تهیه آلبالو پلو

در فصل تابستان آلبالو های تازه را می توانید از میادین میوه و تره بار بخرید. آلبالو به روش های مختلفی پخته می گردد و با غذاهای متفاوتی قابل سرو است. با خوردن آن کمی شیطنت می کنیم، انگار برای ناهار یا شام دسر می خوریم. آلبالو ترش با شکر شیرین می گردد و با زعفران طلایی و کمی کره به اوج طعم و مزه می رسد. سپس این مخلوط به روش سنتی طبخ می گردد و در داخل لایه های برنج قرار می گیرد. آلبالو پلو خوشمزه را می توانید با گوشت قرمز خورشتی، مرغ طعم داده یا کوفته قلقلی سرو کنید. کوفته قلقلی بعد از آماده شدن به همراه آلبالوها روی برنج تزئین می شوند. بیشتر ایرانیان آلبالو را دوست دارند، اما کسانی هستند که آلبالوها را ترش و با بدون شکر ترجیح می دهند، در حالی که بعضی دیگر از افزودن شکر برای ایجاد طعم خوب و شیرینی استفاده می نمایند. بریم سراغ روش درست کردن آلبالو پلو که همه منتظرش هستیم.

مواد تشکیل دهنده آلبالو پلو

  • 3 فنجان آلبالو تازه و بدون هسته
  • 2/1 فنجان شکر (به میزان دلخواه آن را بالا یا پایین تنظیم کنید)
  • 2 قاشق غذاخوری کره
  • 1 قاشق زعفران سیاب شده آسیاب شده که در 2 قاشق غذاخوری آب داغ حل شده است.
  • 2 پیمانه برنج (به مدت 1 ساعت خیس نموده و آبکشی گردد)
  • 8 فنجان آب
  • 1 قاشق غذاخوری نمک
  • 2 قاشق غذاخوری روغن، کره یا روغن حیوانی
  • نیم کیلو گوشت چرخ نموده
  • پیاز میانه 1 عدد به صورت رنده شده
  • 1 قاشق چایخوری نمک
  • 2/1 قاشق چایخوری فلفل سیاه آسیاب شده
  • 2/1 قاشق چایخوری زردچوبه آسیاب شده
  • 4/1 قاشق چایخوری دارچین آسیاب شده
  • 4/1 قاشق چایخوری هل آسیاب شده
  • 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون

چاشنی آلبالو پلو

  • 1 قاشق غذاخوری پسته خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری بادام خرد شده
  • 1 قاشق غذاخوری گلبرگ رز (اختیاری)

دستور پخت آلبالو پلو خوشمزه

  • زمان آماده سازی: 30 دقیقه
  • زمان پخت: 1 ساعت 10 دقیقه
  • زمان کل: 1 ساعت و 40 دقیقه
  • سرو برای: 4 نفر

تهیه آلبالوها

  • آلبالوها را در قابلمه ای بریزید، شکر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم و بدون پوششی به مدت 15 دقیقه آن را بپزید. آب آلبالو همراه با شکر یک شربت آلبالو دلپذیری ایجاد می نماید که بعداً با کوفته استفاده می گردد.
  • آلبالو ها را صاف نموده و سس را کنار بگذارید.
  • آلبالو ها را داخل قابلمه برگردانید، کره و آب زعفران را اضافه کنید و به آرامی روی حرارت ملایم برای چند دقیقه مخلوط کنید و سپس کنار بگذارید.

تهیه برنج

  • در یک قابلمه بزرگ سرپوشیده، 8 فنجان آب و نمک را به جوش بیاورید.
  • برنج آبکشی شده را اضافه نموده و روی حرارت زیاد بدون پوشش حدود 5 تا 8 دقیقه یا تا زمانی که برنج کمی نرم گردد بجوشانید. برنج را در آبکش بریزید، بشویید و کنار بگذارید.
  • 2 قاشق غذاخوری کره گیاهی را در قابلمه نچسب روی حرارت ملایم ذوب کنید.
  • در یک کاسه کوچک، 1 فنجان برنج سبک پخته را با 2 قاشق غذاخوری مخلوط زعفران و آب مخلوط کنید و به طور مساوی در کف قابلمه پخش نمایید. این برنج ترد خواهد بود که به آن ته دیگ گفته می گردد.
  • ابتدا 3/1 برنج نیمه پخته و 3/1 آلبالو را در قابلمه به صورت لایه ای بریزید و این کار را تا زمانی که تمام برنج و آلبالو در قابلمه لایه لایه شوند، انجام دهید.
  • درپوش را با یک حوله تمیزی بپیچید و روی قابلمه قرار دهید. اجازه دهید برنج روی حرارت کم تا میانه به مدت حدود 45 دقیقه بخارپز گردد.

تهیه گوشت قلقلی (کوفته)

  • همۀ مواد را به استثنای روغن در یک کاسه میانه قرار دهید و همه مواد را مخلوط کنید. کمی وقت بگذارید تا همه چیز را خوب مخلوط کنید، به طوری که مخلوط گوشت مانند یک خمیر یکدستی گردد.
  • با برداشتن میزان کمی خمیر گوشت و چرخاندن آن بین کف دست خود، زمان اندکی را برای ایجاد قلقلی کردن اختصاص دهید. این کوفته ها معمولاً به میزان یک فندق هستند.
  • وقتی همۀ کوفته ها شکل گرفتند، یک ماهیتابه بزرگ را با روغن داغ نموده و کوفته ها را تفت دهید تا کاملا پخته و ترد شوند. به طور معمول حدود 10 دقیقه برای طبخ کوفته ها کافی است.
  • شربت آلبالو را به تابه اضافه کنید و بچرخانید تا شربت بهتر مخلوط گردد و کوفته ها را بپوشاند.

تهیه سرو

  • برنج را از تابه بردارید و روی ظرف سرو بگذارید. کوفته ها را روی ظرف سرو بچینید و با پسته، بادام و گلبرگ رز تزیین کنید.
  • آلبالو پلو را با یک طرف ماست و یک بشقاب سبزی تازه سرو کنید.

کلام آخر

آلبالو پلو یک انتخاب عالی برای روزهای خاص و مهمانی های دورهمی است. در این غذا می توان انواع طعم مختلف از جمله شیرینی و ترشی را مزه کرد. به علت وجود انواع مواد مغذی مختلف می توان این غذا را در نهایت زیبایی تزئین کرد. اگر هم از کوفته قلقلی استفاده نمی کنید، آلبالو پلو با گوشت چرخ نموده را امتحان کنید که بسیار خوشمزه خواهد بود.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه آلبالو پلو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آلبالو پلو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید