میان وعده ای مغذی که بچه ها عاشقش می شوند

به گزارش وبلاگ اطلس وب، کاکولی یکی از لذیذترین خوراکی هایی است که مردم چهارمحال و بختیاری از قدیم پخت می کردند.

میان وعده ای مغذی که بچه ها عاشقش می شوند

تهیه مواد کاکولی انقدر راحت است که همین امروز می توانید دست به کار شوید و یک کاکولی بپزید، یک میان وعده مجذوب نماینده که هم بچه ها دوست دارند و هم بزرگسالان. میان وعده سالمی که سرشار از انرژی است و جایگزین خوبی برای هله هوله های بازار است. اما این کاکولی به چه موادی احتیاج دارد؟

مواد لازم برای 4 نفر:

آرد گندم: به مقدار کافی

شیر: 2 پیمانه

مایه خمیر فوری: 2 قاشق غذاخوری

شکر: یک پیمانه

مغز گردو: یک دوم پیمانه

تخم مرغ: 2 عدد

کشمش: یک دوم پیمانه

مواد لازم رومال:

تخم مرغ: یک عدد

وانیل: یک قاشق چای خوری

کنجد: به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی کاکولی بختیاری

بگذارید خیالتان را راحت کنم این مواد همگی قابل تغییر است، شما می توانید هر ماده مغذی دیگری برای داخل خمیر بهره ببرید یا شیرینی نان را طبق سلیقه خود بالا پایین کنید. مواد رومال را هم که در ساده ترین حالت نوشتم، اما می توانید بنا به سلیقه خود از زعفران، گل رنگ، مفز تخمه آفتابگردان و انواع مواد معطر دیگر بهره ببرید.

به هر حال این کاکولی در هر منطقه ای درست گردد تفاوت هایی دارد پس خیلی درگیر جزئیات نشوید و بروید سر اصل مطلب.

تمرین یک دست ورزی

خمیرمایه فوری را با یکی دو لیوان آب به عمل می آوریم. بگذارید خیالتان را راحت کنم بدون اینکه نگران باشید کدام یک از مواد را چه موقع اضافه کنید آرد، شیر، شکر، تخم مرغ، خمیرمایه و... را داخل ظرف مناسبی بریزید. این مرحله یک دست ورزی مجذوب نماینده است و می توانید از آقای خانه در این مرحله یاری بگیرید. البته این مرحله داوطلب های زیادی دارد و بچه ها نیز دوست دارند در این مرحله دستی بزنند و کمی مواد را ورز دهند.

بهتر است به جای غر زدن و عصبانی شدن از این رفتار بچه ها استقبال کنید و اجازه دهید یاریتان نمایند تا مهارت های دست ورزی شان افزایش یابد. مهارتی که بچه های امروزی خیلی به آن وارد نیستند و در دوران ابتدایی برای نوشتن به مشکل برمی خورند.

یک ساعت استراحت، برای خمیری به لطافت ابر ها

آرد خمیر را چک کنید تا جایی که مواد زیاد شل نباشد و خیلی هم سفت نباشد چسبیدن تا مقدار کمی به دست طبیعی است و نشان دهنده غلظت مناسب خمیر است. بعد از اینکه از مرحله زورآزمایی با خمیر بیرون آمدید باید هم خودتان استراحت کنید و هم استراحتی به خمیر دهید. سعی کنید با پارچه ای روی خمیر را بپوشانید و یک ساعت در جای مناسب در محیط آشپزخانه به خمیر فرصت دهید تا استراحت کند و عمل بیاید.

اصل پخت این کاکولی مجذوب نماینده درون تنور است، اما در حال حاضر و با زندگی های آپارتمانی کمتر کسی تنور دارد و تنور با بازنشستگی زودهنگام جای خود را به فر های کوچک در آشپزخانه داده است. فر یا تنور را از یک ربع قبل روشن کنید تا گرم گردد و آماده تحویل گرفتن کاکولی ها گردد.

بعد از یک ساعتی که از تهیه خمیر گذشت زمان شکل دادن به کاکولی هاست، مرحله ای که تمام خاطرات بچگی را برایم تداعی می نماید و برای بچه ها مجذوب نمایندهیتی دارد که خدا می داند.

مقداری از خمیر میزان یک نارنگی بزرگ یا یک پرتقال میانه از خمیر را بردارید و در دست خود به آن شکل دهید. توپک های خمیری را روی سفره بچینید و با کمی آرد تحویل بچه ها دهید. آن ها خوب می دانند چطور از پس این مرحله برآیند.

کاکولی ها را به دستان هنرمند بچه هاتان بسپارید

کمی آرد روی سطح کار بپاشید و از بچه ها بخواهید آن ها را باز نمایند میزان کاکولی از کلوچه بزرگ تر است و از نان کوچکتر و تقریبا میزان یک بشقاب میوه خوری است.

بس اینکه توپک های خمیری باز شد حالا نوبت مرحله چنگال زنی است. یک چنگال را در اختیار بچه ها قرار دهید و از آن ها بخواهید که به سلیقه خوشان طرح های مختلفی روی آن بزنند.

مطمئن باشید بچه هاتان با قوه تخیل خود طرح هایی زیبا ایجاد و کاکولی ها را خوردنی تر می نمایند.

بعد از مرحله رومال زدن کاکولی هاست، تخم مرغ، کنجد، وانیل و مواد مورد علاقه خودتان را با هم مخلوط کنید و روی کاکولی ها بزنید و بعد آن ها را به گرمای فر بسپارید.

کاکولی را در طبقه وسط با دمای 240 درجه بگذارید و 20 تا 30 دقیقه زمان دهید تا برشته گردد می توانید قبل از خارج شدن از فر شعله بالایی فر را روشن کنید تا رومال کاکولی ها طلایی تر گردد.

اگر هم هنوز از تنور استفاده می کنید بسی جای خوشبختی دارد دمای تنور را در حال میانه قرار دهید و با احتیاط کاکولی ها را به دیواره تنور بچسبانید و اجازه دهید هر دو طرف آن برشته و طلایی گردد.

بعد از آماده شدن آن ها را روی پارچه ای قرار دهید تا خنک شوند و بعد نوش جان کنید.

کاکولی را می توان به تنهایی یا یک لیوان چای یا شیر نوش جان کرد.

منبع: فارس

منبع: فرارو

به "میان وعده ای مغذی که بچه ها عاشقش می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "میان وعده ای مغذی که بچه ها عاشقش می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید