طرز تهیه شور خانگی با کلم و هویج
به گزارش وبلاگ اطلس وب، معمولا این موقع از سال که می گردد، خانواده ها مشغول خرید وسایل ترشی و شور می شوند. چون فصل پاییز، فصل فراوانی کلم، هویج و در کل سبزیجات ترشی و شور است. اما انداختن شور معمولا پای ثابت هر سال است. طعم ترش و خوش نمک و در عین حال ترد شور در کنار غذاهای مختلف بی نظیر است. نوبت به انداختن شور سال جاری است، بنابراین با طرز تهیه شور خانگی و خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه شور خانگی
- گل کلم دو کیلوگرم
- هویج یک کیلوگرم
- کرفس 600 گرم
- خیار قلمی یک کیلوگرم
- فلفل سبز 200 گرم
- سیر چهار بوته
- ترخون 100 گرم
- شوید 100 گرم
- جعفری 100 گرم
- مرزه 100 گرم
- سرکه سفید به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طرز تهیه شور خانگی
مرحله اول
ابتدا ظرف مناسبی که قرار است شور را داخل آن بریزید، شسته و کاملا خشک کنید. بهتر است از ظرف شیشه ای بهره ببرید.
مرحله دوم
کلم ها را به تکه های کوچک تر تقسیم نموده و خوب بشویید سپس روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا خشک گردد.
مرحله سوم
در ادامه صیفی جات و سبزی های دیگر را شسته و هویج ها را هم پوست بکنید. هویج و کرفس را خرد نموده و مقداری از برگ های کرفس کنار بگذارید. دقت کنید که حلقه های کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشند و اگر خیار قلمی انتخاب کردید، می توانید بدون آن که خرد کنید به صورت درسته از آن ها بهره ببرید در غیر این صورت خیارها را برش بزنید. اگر تمایل دارید طعم سیر و فلفل ها در ترشی بیشتر احساس گردد می توانید تعدادی از آن ها را هم خرد کنید.
مرحله چهارم
تمامی مواد را روی پارچه ای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. یک قابلمه برداشته و به ازای هر یک لیتر آب، 3 قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برای این که اجزای شور سفید بمانند، به ازای هر یک لیتر آب، نصف لیوان سرکه سفید هم به قابلمه اضافه کنید. سپس شعله را خاموش نموده و اجازه دهید تا مایه از حرارت بیفتد.
مرحله پنجم
اگر نمک مایه زیاد شد، نگران نباشید چون شور بودن راه چاره دارد، اما کم نمک بودن باعث کپک زدن ترشی شما می گردد.حال نوبت به چیدن مواد داخل ظرف است. مقداری از سبزیجات معطر را کف ظرف قرار داده در لایه بعدی کرفس، هویج و گل کلم ها را بچینید و لایه ها را تکرار کنید. از قلم نیاندازید که بین لایه ها سیر و فلفل ها را هم حتما بچینید. چند برگ کرفس هم داخل ظرف قرار دهید تا شور خوش عطرتر گردد.
مرحله ششم
در ادامه آب و نمکی را که کمی خنک شده روی مواد ریخته و تا بالای ظرف پر کنید. در این مرحله میتوانید تعدادی برگ کرفس را به عنوان محافظ روی مواد قرار داده و سپس روی شیشه را نایلون بکشید و درب آن را محکم ببنید تا مانع از ورود هوا با داخل شیشه گردد. یک نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید به آن توجه کنید این است که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشند (بنابراین تمام صیفی جات را کاملا خشک کنید)
مرحله هفتم
ظرف شور را داخل محیط آشپزخانه نگه دارید. بعد از گذشت یک روز، درب شور را باز نموده و اگر نیاز بود دوباره شور آب اضافه کنید و درب را محکم ببندید و در جای خنک قرار دهید.بعد از دو هفته شور آماده است.
منبع: کتاب کاله