تحول در امنیت سایبری با هوش مصنوعی
به گزارش وبلاگ اطلس وب، تحقیقات موسسات جهانی نشان می دهد که هوش مصنوعی در بازار امنیت سایبری جهان، بین سالهای 2020 و 2030 با رشد سالانه 26 درصد روبرو خواهد شد و در خاتمه دوره به مبلغ 101.8 میلیارد دلار می رسد.
طبق تحقیقاتی که اخیرا اجرا شده است، استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری در حال افزایش است. انتظار می رود محصولات امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی و رایانش ابری، به سرعت رشد کنند.
سازمان ها از ابزاری که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند برای شناسایی تهدیدها، کاهش زمان پاسخ گویی و بهبود تکنیک ها استفاده می کنند (از این تکنیک ها استفاده می کنند تا مشکلاتی که نیازمند اقدام فوری هستند را شناسایی کنند.)
مدیران و تیم های سایبری باید روش هایی پیدا کنند که از مجرمان و خلافکاران سایبری پیشی بگیرند چرا که عقب افتادن از آن ها می تواند منجر به حملات تخریب کننده و هزینه بری شود. به کارگیری هوش مصنوعی راه چارهی برای این قضیه است.
برنامه های پیشرفته امنیت سایبری نیاز دارند ریسک را کاهش دهند. هوش مصنوعی این نیازشان را رفع کرده است. همچنین در سال های آینده، هوش مصنوعی در مراقبت از اطلاعات و شبکه های شرکت ها نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
تحقیقی که به تازگی اجرا شده نشان دهنده پیشرفت هوش مصنوعی است که توانسته به عنوان بخش اصلی امنیت شناخته شود.
گزارشی از طرف شرکت P&S Intelligence (شرکت ارائه دهنده خدمات تحقیق بازار و مشاوره کسب وکارها) بیان می کند، هوش مصنوعی جهانی، در بازار امنیت سایبری، بین سالهای 2020 و 2030 با رشد سالانه 26 درصد روبرو خواهد شد و در خاتمه دوره به مبلغ 101.8 میلیارد دلار می رسد.
تحول دیجیتال در صنایع مختلف، افزایش نفوذ اینترنت همراه، تغییر از بانکداری سنتی به بانکداری دیجیتال، افزایش سرمایه گذاری های دولت، فناوری اطلاعات و موسسات مالی در فناوری هوش مصنوعی از جمله عوامل اصلی رشد بازار هستند.
انتظار می رود در دوره پیش بینی، بخش نرم افزاری بازار سریع ترین رشد را داشته باشد.
این گزارش بیان می کند که در سیستم های هوش مصنوعی به انواع مختلفی از نرم افزارها نیاز است. این نرم افزارها شامل رابط برنامه نویسی برای زبان، گفتار، داده های حسی، بینایی و همچنین الگوریتم یادگیری ماشین برای درک برنامه های امنیت سایبری است.
با استفاده از یادگیری ماشین، تیم های امنیت سایبری الگوها را تجزیه و تحلیل می کنند و از آن ها یاد می گیرند. بدین ترتیب از حملات مشابه جلوگیری می کنند و به الگوهای رفتاری در حال تغییر پاسخ می دهند. در این شرایط می توانند در جلوگیری از تهدیدها و پاسخ به حملات نیز بی درنگ عمل کنند و فعال تر باشند.
محققان انتظار دارند محصولات امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی و رایانش ابری در طول دوره پیش بینی به سرعت رشد کنند. امنیت قابل پیش بینی در رایانش ابری منجر به رویکردهای مبتکرانه ای برای متوقف کردن حملات سایبری شده است. در حقیقت امنیت قابل پیش بینی در رایانش ابری باعث شده سازمان ها بتوانند داده های فیلترنشده نقطه خاتمهی را جمع آوری و تجزیه و تحلیل کنند و از آن ها برای پیش بینی و محافظت از کاربران در مقابل حملات سایبری آینده استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، سازمان ها به سرعت از ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی تهدیدها، کاهش زمانی پاسخ گویی و بهبود تکنیک ها (از این تکنیک ها استفاده می کنند تا مشکلاتی که نیاز به اقدامات متقابل فوری دارند را تشخیص دهند.) استفاده می کنند.
شرکت های بزرگ زیرساخت های امنیت سایبری خود را با محصولات هوش مصنوعی تقویت کرده اند، به همین خاطر امروزه مهاجمان، شرکت هایی که سایز متوسط دارند را مورد حمله قرار می دهند. این قضیه باعث افزایش تقاضا برای اقدامات امنیت سایبری مجهز به هوش مصنوعی شده است.
شرکت P&S Intelligence معتقد است، همه گیری ویروس کرونا به افزایش استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری کمک کرده است. در زمان این بیماری بسکمک از سازمان ها مدل کار کردن خود را به دورکاری و کار در خانه تغییر داده اند و همگی به مراقبت های بهداشتی اهمیت می دهند. در این شرایط تعداد مهاجمان سایبری نیز به طور چشمگیری افزایش پیدا کرده است.
مجرمان سایبری از شرایط کووید 19 استفاده می کنند تا حمله های جدیدتر و موثرتری انجام دهند. به این ترتیب تقاضا برای راه چاره های امنیت سایبری که مبتنی بر هوش مصنوعی هستند، افزایش یافته است. شرکت هایی که خدمات امنیت مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه می دهند در حال ارتقا مجموعه خدمات سایبری خود هستند، سیستم های امنیت شبکه پیشرفته ارائه می دهند، با استفاده از ابزارهای جداسازی شبکه خدمات خود را ارتقا می بخشند، تهدیدهای ناهنجار و فوری را تشخیص می دهند و از برنامه های اینترنت اشیا در مقابل این تهدیدها حمایت می کنند.
امنیت شبکه در سال 2019 بیشترین سهم هوش مصنوعی را در بازار امنیت سایبری به خود اختصاص داد. به دلیل افزایش استفاده از شبکه های وایرلس و آسیب پذیری آن ها، امنیت شبکه توانسته رشد خوبی داشته باشد. شرکت ها برای انتقال داده به طور فزاینده ای به شبکه های وایرلس وابسته هستند و امنیت شبکه بهتری نیز دارند که ریسک تهدیدات را کاهش می دهد.
انتظار می رود، در طول دوره پیش بینی، ابزار جلوگیری از نشت داده (برای محصولات خاصی) سریع ترین رشد را در هوش مصنوعی در بازار امنیت سایبری داشته باشند. شرکت P&S Intelligence معتقد است، این رشد می تواند نتیجه موارد زیر باشد.
نقش مهم تکنولوژی ابزار جلوگیری از نشت داده در شناسایی، نظارت و مراقبت از اطلاعاتی که در حافظه است و همچنین مراقبت از داده هایی که در شبکه ها در حال جابجایی هستند.
چت بات ها از جمله ابزار مبتنی بر هوش مصنوعی هستند که نوید خاصی برای برنامه های امنیتی می دهند. در این گزارش آمده، استفاده از فناوری های هوش مصنوعی مانند پردازش زبان طبیعی (NLP) و یادگیری ماشین، چت بات ها را قادر می سازد تا در سال های آینده با تهدیدات سایبری مقابله کنند. چت بات های پیشرفته می توانند با هدایت ارتباطات از طریق پروتکل های امن، آسیب پذیری سیستم ها را کاهش دهند و از حملاتی مانند فیشینگ ایمیل جلوگیری کنند.
مطالعه دیگری که توسط شرکت Meticulous Research اجرا شده نیز رشد سالم هوش مصنوعی در امنیت سایبری را پیش بینی می کند. در این تحقیق گفته شده، ظهور فناوری های دیجیتال مخرب در صنایع مختلف، افزایش تقاضا برای راه چاره های پیشرفته امنیت سایبری، افزایش تعداد و پیچیدگی تهدیدهای سایبری و پیشرفت های مداوم فناوری، عوامل اصلی رشد هوش مصنوعی هستند.
علاوه بر این، نیاز روزافزون به ابزارهای امنیتی مبتنی بر رایانش ابری بین کسب وکارهای کوچک و متوسط و افزایش استفاده از فناوری 5G باعث رشد هوش مصنوعی با هدف ایجاد امنیت شده است.
Meticulous پیش بینی می کند بخش فناوری یادگیری ماشین، بیشترین سهم از کل بازار امنیت سایبری را در سال 2020 به خود اختصاص می دهد و در طول دوره پیش بینی نیز سریع ترین رشد را خواهد داشت. بیشترین سهم از بازار و رشد سریع عمدتا به خاطر توانایی یادگیری ماشین برای جمع آوری، پردازش و مدیریت حجم زیادی از داده هایی است که از منابع مختلفی سرچشمه می گیرند.
یادگیری ماشین به تیم های امنیتی کمک می کند تا بر اساس تهدیدهای پیش بینی و داده ها، پیش بینی انجام دهند و الگوهای رفتاری بی درنگ کاربران را تجزیه و تحلیل کنند. از این طریق می توانند از شبکه ها در مقابل تهدیدهای احتمالی مراقبت کنند.
پیش بینی می شود بخش بانکداری، خدمات مالی و بیمه، بیشترین سهم از بازار هوش مصنوعی در امنیت سایبری را در سال 2020 به خود اختصاص دهند. این قضیه بیشتر به دلیل پیچیدگی روزافزون حملات و افزایش تعداد کلاه برداری های مالی و بانکی است.
انتظار می رود بخش تولیدی سریع ترین نرخ رشد را در طول مدت پیش بینی داشته باشد. این به خاطر افزایش پیچیدگی سطح حملات، افزایش بودجه دولت برای بهبود امنیت در بخش صنعتی، افزایش تعداد حملات بد افزارها و افزایش استفاده از دستگاه های اینترنت اشیا است.،مهر
منبع: ایران آنلاین