8 ماده غذایی موثر برای کاهش درد معده
به گزارش وبلاگ اطلس وب، نعناع هم به شکسته شدن غذا ها در معده شما یاری نموده، حالت تهوع را از بین برده و نفخ را کاهش می دهد. این گیاه بعلاوه مزاج شما را تقویت نموده که این امر می تواند ترشح آنزیم های هضمی را تحریک کند.
معده شما در نتیجه استرس بیش از حد، مصرف اشتباه مواد غذایی، مسائل گوارشی، یبوست و ... دچار التهاب می گردد. هرچند مسائل شکمی خیلی مرسوم هستند، اما دل درد شما می تواند ناشی از چند علت مختلف باشد.
اگر از درد شکم و معده رنج می برید، بسیاری از امداد های سریع وجود دارد که بتوانید آن ها را در خانه انجام دهید، اما نباید فراموش کنید درصورت جدی شدن درد ها باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، علائم التهاب معده شامل درد شکم و نفخ شدید است. با این اوصاف تغییر عادات غذایی در کنار بعضی از درمان های خانگی ساده، می تواند متوسل شدن به دارو ها را کاهش داده و التهاب معده را از بین ببرد. این درمان ها شامل مصرف موارد ذیل است:
- رازیانه: در بعضی فرهنگ ها، افراد عادت دارند که تقریبا بعد از هر وعده غذایی دانه رازیانه را بجوند. دانه رازیانه به شکسته شدن و تجزیه غذا ها در معده یاری نموده و سرعت هضم را افزایش می دهد به همین علت سریعا نفخ را مهار می نماید.
رازیانه بنابر بسیاری دلایل، دمنوشی فوق العاده برای دوران قاعدگی هم محسوب می گردد. طعم رازیانه مشابه طعم شیرین بیان بوده با این تفاوت که از آن خوش طعم تر است.
- نعناع: نعناع همیشه گیاهی شناخته شده و یکی از برترین گیاهان برای جلوگیری از نفخ محسوب می شده است. نعناع هم به شکسته شدن غذا ها در معده شما یاری نموده، حالت تهوع را از بین برده و نفخ را کاهش می دهد. این گیاه بعلاوه مزاج شما را تقویت نموده که این امر می تواند ترشح آنزیم های هضمی را تحریک کند.
- بابونه: نوشیدن دم نموده آن شب ها قبل از خواب، بعد از شام یا هر زمان دیگری در طول روز و مخصوصا هنگامی که استرس دارید، بسیار سودمند است. استرس، هضم غذا ها را متوقف می نماید، نفخ را افزایش می دهد و می تواند باعث حالت تهوع گردد.
- آنتی اکسیدان ها: مواد غذایی غنی از آنتی اکسیدان به مبارزه با التهاب شکم می روند و تحقیقات نشان داده مصرف روزانه 2 تا 4 وعده آنتی اکسیدان موجود در زغال اخته، سیب، پیاز، سیر، کرفس و ... منجر به از بین رفتن علائم نفخ نیز خواهد شد. این خوراکی ها بعلاوه حاوی فلاونوئید ها برای جلوگیری از رشد هلیکوباکترپیلوری هستند.
- فیبر کافی: یک رژیم غذایی غنی از فیبر به هضم موثرتر مواد غذایی و کاهش التهاب معده یاری می نماید. سبزیجات و میوه ها، غلات کامل، آرد کامل و برنج قهوه ای غنی از فیبر هستند.
- میخک: نوشیدن 20 قطره از عصاره میخک همراه با نیم لیوان آب، هر روز صبح با معده خالی یک راه موثر برای مبارزه با نفخ شکم و از بردن التهاب معده است. میخک می تواند ترشح مایع گوارشی را تحریک کند که این امر به حرکت غذا در طول لوله گوارش و تجزیه مواد غذایی دیر هضم مانند پروتئین ها، چربی ها و نشاسته یاری می نماید.
- آب لیمو: لیمو دارای خواص قلیایی است و این یعنی مصرف لیمو می تواند اسید معده را خنثی کند. اسید معده خود آغازگر بسیاری از مسائل گوارشی است. نوشیدن یک لیوان آب لیموی گرم با معده خالی و در اوایل صبح برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
- دارچین: دارچین به عنوان ادویه ای برای کاهش قندخون بالا شناخته شده است (درمان های گیاهی و طبیعی دیابت)، اما این ادویه بعلاوه برای سرعت دادن به هضم، تجزیه مواد غذایی و رفع کردن نفخ نیز فوق العاده موثر است.
دارچین به هضم هر غذایی که شما می خورید، یاری می نماید؛ بنابراین اضافه کردن آن به غذا ها راهی مطمئن برای جلوگیری از نفخ از همان ابتدا است. هرچند، طعم دارچین با هر غذایی متناسب نیست، ولی در عوض می توانید آن را بعد از غذا یا هر زمانی از روز با چای گرم مصرف کنید.
منبع: فرادید