پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران

به گزارش وبلاگ اطلس وب، پروفسور داریوش فرهود، بنیانگذار، مدیر و استاد پیشکسوت گروه ژنتیک انسانی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و پدر علم ژنتیک ایران در سال 1317 در خانواده ای فرهنگی، منضبط و میهن پرست به جهان آمد. در سال 1336 برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد که آثار جنگ جهانی دوم هنوز در گوشه گوشه این کشور به چشم می خورد.

پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران

تحصیل در علم پزشکی را آغاز و همزمان رشته انسان شناسی و ژنتیک را به عنوان رشته دوم تحصیلی انتخاب کرد. در کنار این دو رشته، به دلیل علاقه مندی به روانشناسی، تحصیل در این رشته را هم پیگیری کرد.

سال 1348 مدرک پزشکی را از دانشگاه ارلانگن و سال 1351 مدرک دکتری (Ph.D) ژنتیک انسانی را از دانشگاه مونیخ اخذ کرد.

فرهود 34 ساله با وجود پیشنهاد های بسیار عالی در کشور آلمان، به دلیل حِس میهن پرستی که از پدر به ارث برده بود، سال 1351 به ایران برگشت و نخستین گروه دانشگاهی در ایران به نام گروه ژنتیک انسانی و انسان شناسی را تشکیل داد.

یک سال بعد، مشاوره ژنتیک در دانشکده بهداشت (دانشگاه علوم پزشکی تهران) را پایه گذاری و سال 1354 نخستین کلینیک ژنتیک در کشور را تأسیس کرد. از سال 1355 به عنوان کارشناس رسمی سازمان جهانی بهداشت (WHO) در رشته ژنتیک انسانی مشغول فعالیت بوده و عضو کمیته اخلاق در ژنتیک پزشکی این سازمان است.

عکاس: محمدعلی اسدی

منبع: فرارو

به "پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پروفسور داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید