راهنمای فریز کردن مواد غذایی بدون از دست رفتن خواص و کیفیت آنها

به گزارش وبلاگ اطلس وب، فریز کردن مواد غذایی یکی از برترین روش ها برای جلوگیری از هدر رفتن غذاها و بعلاوه استفاده راحت تر و بی دردسرتر آن ها برای پخت و پز است. اما به شرطی که مراحل فریز کردن به روش صحیح و با رعایت کردن نکات و اصول باشد. برای مثال بسیاری از مواد غذایی هستند که نباید آن ها را به صورت خام منجمد کنیم تا کیفیتشان از بین نرود یا هنگام فریز کردن غذاها باید چه نکاتی را رعایت کنیم که محیطی برای رشد باکتری ها فراهم نشود. این مقاله یک راهنمای درست و حسابی برای فریز کردن مواد غذایی بدون اینکه خواص و کیفیتشان را از دست بدهند را با تمام نکاتش در اختیارتان قرار خواهد داد.

راهنمای فریز کردن مواد غذایی بدون از دست رفتن خواص و کیفیت آنها

نحوه درست فریز کردن مواد غذایی ؛ یا چگونه سبزیجات را فریز کنیم؟

فریز کردن هویج

هویج خام هنگام یخ زدگی با فریز شدن به طور عجیبی اسفنجی شده و بافت خود را از دست می دهد؛ چون آب داخل سلول های آن منبسط شده و سلول ها می ترکند. برای فریز کردن هویج می توانید هویج ها را بعد از خرد کردن کمی داخل تابه تفت دهید و بعد فریز کنید. یا اینکه آن ها را همان به صورت خام فریز کنید؛ وقتی آن ها سرخ شوند، دیگر متوجه بافت اسفنجی هویج ها نخواهید شد.

فریز کردن بروکلی

کلم بروکلی ها را به صورت گلدان برش داده و آن را بپزید. سپس آن ها را روی یک سینی پهن کنید تا خنک شوند. بعد از خنک شدن آن ها را داخل یک کیسه بریزید و در فریزر قرار دهید.

فریز کردن سیب زمینی

سیب زمینی های خام درست مثل هویج هنگام فریز شدن بافت اسفنجی می گیرند. بنابراین آن ها را پوست بگیرید و خرد کنید. بعد از اینکه آن ها را نیم پز کردید، داخل یک سینی بریزید و بعد از خنک شدن فریز کنید.

فریز کردن پیاز

پیاز را به صورت خام می توانید فریز کنید. بعد از این که پیاز را پوست گرفتید، آن ها را خرد نموده و داخل فریزر منجمد کنید.

فریز کردن مواد غذایی داخل قالب مافین

فریز کردن شیر

تمام مایعات با یخ زدن منبسط می شوند. بنابراین شیرهای داخل بطری شیشه ای را نمی گردد فریز کرد و آن ها را باید داخل پلاستیک فریز کرد. شیر های پاکتی با توجه به این که پاکت یا در ظرف شکافی نداشته باشد، به همان صورت می گردد داخل فریزر منجمد شوند.

فریز کردن تخم مرغ

بهتر است برای فریز کردن تخم مرغ از قالب های مافین بهره ببرید. تخم مرغ را داخل قالب مافین شکانده و فریز کنید.

فریز کردن پنیر

پنیر را رنده نموده و داخل قالب مافین داخل فریزر قرار دهید.

فریز کردن ماست

اگر سطلی بزرگ از ماست خریدید و فکر می کنید که نمی توانید به موقع از آن بهره ببرید، ماست را داخل قالب مافین داخل فریزر منجمد کنید. برای استفاده قالب ها را داخل یک ظرف برگردانید تا ماست آرام یخ زدایی گردد.

نکات مهمی که برای فریز کردن مواد غذایی باید بدانید

  • قبل از منجمد کردن غذاها به خصوص آن هایی که باید قبل از فریز پخته شوند، آن ها را خنک کنید. یخ زدن مواد غذایی در هنگام گرم شدن فقط باعث افزایش دمای فریزر می گردد و می تواند باعث یخ زدایی سایر مواد غذایی گردد.
  • اگر مواد غذایی که فریز کردید را مجددا خواستید منجمد کنید، حتما آن را قبل از فریز کردن بپزید. هنگامی که غذا ذوب می گردد، باکتری ها (به ویژه در دمای اتاق) می توانند به سرعت چند برابر شوند. اگر آن را در فریزر قرار دهید، باکتری ها زنده می مانند و احتمالاً با ذوب شدن دوم به سطوح مضر می رسند. با این حال، اگر غذا را در این بین بپزید، مسئله ای نیست چون باکتری ها در فرآیند پختن از بین می روند.
  • یک فریزر پر از نظر مالی ارزان تر است چون هوای سرد احتیاجی به گردش زیاد ندارد؛ بنابراین به انرژی کمتری احتیاج است. اگر داخل فریزرتان فضای خالی زیادی دارید، بطری های پلاستیکی را نیمه پر از آب کنید و از آن ها برای پر کردن جای خالی بهره ببرید. علاوه بر این می توانید فریزر را با وسایل روزمره ای که باید بهره ببرید پر کنید. مانند نان قطعه قطعه شده یا نخود فرنگی منجمد.
  • مطمئن شوید که غذاها را به درستی بسته بندی می کنید و آن ها را در ظروف در بسته قرار می دهید. در غیر این صورت ممکن است غذای شما در یخچال غیر قابل مصرف گردد.
  • مواد غذایی و غذاها را با قسمت بندی درست منجمد کنید. مثلا اگر خانواده تان چهار نفره است، طوری غذا را داخل ظروف قسمت بندی کنید که هر دفعه یک ظرف را برای مصرف یخ زدایی کنید.
  • برخلاف تصور بسیاری از افراد، انجماد باعث از بین رفتن باکتری ها نمی گردد. اگر مطمئن نیستید که چه مدت مواد غذایی داخل فریزر مانده یا تاریخ مصرفش گذشته، ریسک نکنید.
  • مواد غذایی تازه را فریز کنید. غذاهای قدیمی را به خاطر این که هدر نروند، فریز نکنید. هدف از فریز کردن نگه داشتن غذا در اوج تازگی است.
  • حتما مواد را قبل از فریز کردن برچسب بزنید. یک مارکر آبی برای مواد غذایی خام و یک مارکر قرمز برای غذاهای پخته شده بهره ببرید. روی ظروف و پلاستیک ها، نام غذا و تاریخ منجمد کردن آن ها را بزنید یا برای خودتان علامت گذاری کنید.
  • از میان سبزیجات فریز کردن کاهو را توصیه نمی کنیم.
منبع: کتاب کاله

به "راهنمای فریز کردن مواد غذایی بدون از دست رفتن خواص و کیفیت آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای فریز کردن مواد غذایی بدون از دست رفتن خواص و کیفیت آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید