همه چیز درباره ویروس ماربورگ؛ ویروسی با 90 درصد نرخ مرگ و بدون درمان
به گزارش وبلاگ اطلس وب، ویروس ماربورگ می تواند با تماس مستقیم از انسانی به انسان دیگر به وسیله پوست زخمی یا غشا های مخاطی با خون، ترشحات مخاطی و سایر مایعات بدن افراد آلوده با سطوح و مواد به عنوان مثال ملافه یا لباس منتقل گردد. طبق آخرین اخبار، دو نفر بر اثر ویروس ماربورگ در غنا، جان خود را از دست دادند.

ویروس ماربورگ انسان را به بیماری بسیار خطرناکی که باعث تب خونریزی دهنده می گردد مبتلا می نماید. ویروس ماربورگ از خانواده ویروسی است که باعث بیماری ابولا می گردد. این بیماری تا حدودی کمتر از ابولا کشنده و نسبت مرگ و میر آن بین 24 تا 88 درصد است.
در سال 1967، دو شیوع بزرگ که به طور همزمان در شهر های ماربورگ و فرانکفورت در آلمان و در بلگراد صربستان رخ داد، منجر به شناسایی اولیه این بیماری شد.
شیوع این بیماری با کار آزمایشگاهی با استفاده از میمون های سبز آفریقایی (Chlorocebus aethiops) وارد شده از اوگاندا همراه بود.
متعاقبا، شیوع و موارد پراکنده در آنگولا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کنیا، آفریقای جنوبی و اوگاندا گزارش شده است. در سال 2008، دو مورد مستقل در مسافرانی گزارش شد که از غاری پر از خفاش در اوگاندا بازدید نموده بودند.
از زمان کشف این ویروس در شهر ماربورگ آلمان در سال 1967، ده ها مورد شیوع عمده ویروس ماربورگ وجود داشته است.
عفونت انسان با بیماری ویروس ماربورگ در ابتدا ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت در معادن یا غار هایی است که سکونتگاه خفاش هاست.
این ویروس می تواند با تماس مستقیم از انسانی به انسان دیگر به وسیله پوست زخمی یا غشا های مخاطی با خون، ترشحات مخاطی و سایر مایعات بدن افراد آلوده با سطوح و مواد به عنوان مثال ملافه یا لباس منتقل گردد. طبق آخرین اخبار، دو نفر بر اثر ویروس ماربورگ در غنا، جان خود را از دست دادند.
این اولین بار است که این ویروس در غنا شناسایی می گردد و دومین شیوع این ویروس، در غرب آفریقا است. این دو مرد 26 و 51 ساله، علائمی از جمله اسهال، تب، تهوع و استفراغ را نشان دادند و پس از مرگ بیماریشان شناسایی شد.
طبق گفته کارشناسان بهداشت، تشخیص با تاخیر این بیماری، اغلب به این معنی است که افراد بیشتری در معرض این ویروس قرار گرفته اند و ممکن است موارد کشف نشده بیشتری وجود داشته باشد.
مدیر منطقه ای سازمان بهداشت جهانی (WHO) در آفریقا، گفت: ماربورگ به راحتی می تواند از کنترل خارج گردد. بیش از 90 نفر، از جمله کادر درمان و افراد در تماس با دو متوفی شناسایی شده اند و تحت شرایط ایزوله قرار گرفته اند، تا از انتشار ویروس ماربورگ جلوگیری گردد.
این بیماری به طور ناگهانی و طی دو تا 21 روز پس از عفونت آغاز می گردد و باعث تب بالا، سردرد شدید و درد عضلانی می گردد. سازمان جهانی بهداشت می گوید: اسهال شدید آبکی، درد و گرفتگی شکم، حالت تهوع و استفراغ می تواند از روز سوم آغاز گردد و در پی آن ممکن است بروز خونریزی شدید که شامل خونریزی از بینی، لثه و واژن می گردد، بین روز های پنجم تا هفتم اتفاق بیافتد.ویروس ماربورگ باعث می گردد کسانی که به آن مبتلا می شوند، تا حد مرگ خونریزی نمایند.
مقامات غنا به سرعت به شیوع احتمالی این بیماری واکنش نشان داده اند. بدون اقدام فوری و قاطع، ویروس ماربورگ می تواند به راحتی از کنترل خارج گردد. هیچ درمان یا واکسنی برای ماربورگ وجود ندارد.
منبع: روزیاتو
منبع: فرادید