طرز تهیه آش هالاو یا آبگوشت غوره؛ غذای بی نظیر و خوش طعم کردستان
به گزارش وبلاگ اطلس وب، آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می شود، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می کنند.
آش هالاو کردستان یک آش اصیل سنندجی است که طرفداران زیادی دارد طعم ترش و خوشمزه آن این آش را متفاوت و خوش طعم کرده است در ادامه با این طرز تهیه آش آشنا خواهیم شد.
اگر شما هم دوست دارید در این روز های سرد پاییزی یک آش بسیار خوشمزه و اصیل را نوش جان کنید ما به شما پیشنهاد خواهیم کرد که حتما آش هالاو کردستان را امتحان کنید این آش بسیار خوشمزه است و درست کردن آن در پاییز خالی از لطف نیست این آش دارای طعم و خواص بینظیری است.
آش هالاو سنندج از غذا های محلی و خوش طعم شهر سنندج است. به این غذا آبگوشت غوره هم گفته می گردد، چون آب غوره از مواد اصلی در تهیه آن به شمار می آید و در اصل آن را مانند آبگوشت با آب فراوان و به صورت گوشت کوبیده میل می کنند.
مواد لازم
چغندر 1 عدد برنج دو سوم پیمانه
نخود 1/2 پیمانه فلفل به میزان لازم
نمک به میزان لازم
گوشت 700 گرم
پیاز 1 عدد
روغن به میزان لازم
برگ چغندر 300 گرم
جعفری 100 گرم
آب غوره 1/2 پیمانه
زعفران آب کرده به میزان لازم
نعناع داغ به میزان لازم
پیاز داغ به میزان لازم
طرز تهیه آش هالاو کردستان
1- در قابلمه ای روی حرارت میانه میزانی روغن بریزید و پیاز را در آن تا نرم گردد، تفت دهید.
2 - گوشت را به آن اضافه کنید و تا قهوه ای رنگ گردد، تفت دهید. به آن ها نمک، فلفل و زردچوبه بزنید.
3-نخود را به همراه 7 پیمانه آب به سایر مواد اضافه کنید و بجوشانید. سپس حرارت را کم کرده و بگذارید برای 30 دقیقه قل بزند.
4-برنج را در آش بریزید و بگذارید تا آش کاملا پخته گردد.
5- برگ چغندر و جعفری را به آش اضافه کنید و آن برای 30 دقیقه دیگر بپزید.
6- آب غوره، زعفران (آب کرده) و چغندر پخته را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید.
7- آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کرده و میل کنید.
نکات آش غوره:
1- پیاز را خرد کنید.
2- از گوشت بدون استخوان استفاده کنید.
3- نخود را از قبل خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
4- برنج را از قبل با کمی نمک خیس کنید. قبل از مصرف آن را آبکشی کنید.
5- چغندر را پوست بگیرید. آن را خرد کنید و برای حدود 2 ساعت آب پز کنید.
6- برگ چغندر و جعفری را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از سایر سبزی های معطر مانند نعناع و پیازچه هم استفاده کنید.
7- اگر تمایل داشتید می توانید میزان آب غوره را کم یا زیاد کنید.
بیشتر بدانید از خواص غوره و آبغوره
از برگ درخت مو تا شکوفه و میوه آن استفاده های زیادی می گردد. میوه انگور را به شکل های مختلف مصرف می کنیم و از خواص آن بر سلامتی کم وبیش آگاهیم. غوره از گذشته تا امروز در طب سنتی جایگاه ویژه ای داشته است، آن را به صورت خام یا پخته، آبغوره، عصاره غوره، رب غوره و شربت غوره مصرف می کنند.
تسکین خارش بدن اگر بدنتان به خارش افتاده است می توانید میزانی غوره خشک شده را بکوبید و آن را با استفاده از آب گرم به صورت خمیر درآورده و به محل مورد نظر بمالید تا شما را از خارش کلافه کننده راحت کند.
درصورتیکه خارش بدنتان مزمن شده است حتما باید به پزشک مراجعه کنید چرا که از می تواند از علائم مسائل جدی سلامتی از جمله مسائل کبد یادیابت باشد. در فصل تابستان بدن بسیاری از افراد به دلیل تعریق زیاد بوی ناخوشایندی می گیرد، خمیر را همانطور که بالاتر گفته شد تهیه کرده و روی پوست بزنید تا عرق بدبوی شما را از بین ببرد.
تقویت سیستم گوارش غوره در دفع صفرا، بهبود عملیات هضم غذا در دستگاه گوارش و تقویت کبد نقش دارد. در صورتیکه به مدت چند روز یک قاشق چای خوری آبغوره مصرف نمایید این مسائل رفع خواهدشد. به یاد داشته باشید که مصرف بیش ازحد آن باعث دل پیچه خواهد شد.
اشتهاآور در صورتیکه فرزند شما بد غذا است قبل از استفاده از قرص های اشتهاآور مصرف آبغوره را امتحان کنید. آبغوره در غذا باعث خوش طعم شدن آن می گردد و اشتها را تحریک می کنند. آبغوره را در کنار غذا و به عنوان چاشنی سالاد استفاده کنید.
منبع:جام جم
منبع: فرادید