طبیعت گردی ایمن ، شناخت خطرهای طبیعت گردی

به گزارش وبلاگ اطلس وب، گشت و گذار در طبیعت و لذت بردن از مواهب طبیعی همواره دلچسب بوده است و هواداران خاص خود را دارد. علاقه مندانی مشتاق که از کوچک ترین فرصتی که دست بدهید استفاده می نمایند و قدم در راه طبیعت گردی می گذارند. ایام نوروز و تابستان به واسطه تعطیلات مدارس، فرصت مناسبی برای رفتن به دل کوه و جنگل است. هر چند شیرینی های خاص خود را دارد اما نمی توان از نکات مهم آن چشم پوشی کرد. نکاتی که در صورت رعایتشان سفری خاطره انگیز و خوش را رقم می زند و غفلت از آنها خطرهایی را به همراه دارد که منجر به بروز حوادثی می گردد که کام گردشگران را تلخ می نماید. حادثه همواره در کمین است و چنانچه در هر زمینه ای سهل انگاری گردد حوادث و مخاطرات رخ نشان می دهند. در طول طبیعت گردی نیز خطراتی وجود دارد که با شناخت درست آن ها، برنامه ریزی برای جلوگیری از رخداد خطرات و همراه داشتن وسایل لازم می توان از بروز آن ها جلوگیری کرد تا یک سرگرمی تمام عیار و به دور از خطر را تجربه نمود. در مجال پیش آمده سعی نموده ایم که به بعضی از خطرهای طبیعت گردی گریزی بزنیم و بدانیم اگر گرفتار یکی از این خطرها شدیم دست به چه راهکارهابی بزنیم. پس اگر شما نیز از علاقه مندان به طبیعت گردی هستید با خبرنگاران همراه باشید تا طبیعت گردی ایمن را به شما معرفی کنیم.

طبیعت گردی ایمن ، شناخت خطرهای طبیعت گردی

طبیعت گردی ایمن: اقدامات مهم و اولیه در زمان بروز حادثه در طبیعت گردی

ما برای همه گردشگران آرزوی سفری ایمن و بدون خطر را داریم اما ممکن است در طول سفرها، حوادثی ناخوشاید پیش بیایند. در صورتی که خطری فردی از تیم گردشگری یا یکی از اعضای خانواده را تهدید کرد، لازم است که ضمن حفظ خونسردی و آرامش اقدامات اولیه درمانی صورت پذیرد. در چنین شرایطی است که اهمیت دوره های آموزشی امداد و نجات پر رنگ تر می شوند و نقشی جدی به خود می گیرند. بسیار مناسب است که یکی از افراد گروه از اقدامات یاری رسانی ساده مطلع باشد، اما اگر در تیم طبیعت گردی فردی با توانایی امدادی وجود نداشت، با مراکز امدادی تماس حاصل فرمایید و تا زمان رسیدن تیم امدادی، راه تنفس مصدوم را باز بگذاریید. در تماس با مراکز امدادی محل دقیق بروز حادثه را اعلام نمایید تا بتوانند به راحتی و در زمان کوتاه تر بر بالین مصدوم حاضر گردند.

طبیعت گردی ایمن: درخواست یاری از افراد متخصص

همانطور که در بالا نیز اشاره گشت، یاری گرفتن از افراد متخصص در زمان بروز حادثه های طبیعی بسیار اهمیت دارد. باید شرایط فردی که دچار آسیب شده است را به درستی آنالیز کرد، در صورتی که احتیاج به ماساژ قلب و یا تنفس مصنوعی باشد باید تا زمان رسیدن نیروهای امدادی این اقدامات صورت بگیرد. اگر فردی در تیم شما از این توانایی برخوردار نبود در پی فرد ماهری در این زمینه بگشت. شاید تیم های دیگری در اطراف شما فردی متخصص را به عضویت خود در آورده باشند. به هر جهت اگر نتوانستید از کسی یاری بگیرید تا رسیدن نیرو های امدادی فرد آسیب دیده را به پهلو بخوابانید و همان طور که گفته شد، راه تنفس فرد را باز نگه دارید.

طبیعت گردی ایمن: جعبه یاری های اولیه، وسیله ای که معجزه نماینده است

وقتی که حادثه ای پیش بیاید، جعبه یاری های اولیه همچون جعبه های جادویی عمل می نماید. همراه داشتن این وسیله در کنار سایر وسایل، مواد غذایی و البسه مناسب، برای طبیعت گردی ایمن بسیار لازم و لازم است. یک جعبه یاری های اولیه سبک، با وسایل ضروری گاه کار یک تیم امدادی را انجام می دهد. پس توصیه می شود پیش از سفر، یک جعبه سبک و کم حجم را با وسایل درمانی مناسب تجهیز نمایید و بعد رهسپار طبیعت شوید. وجود قرص های مسکن(مانند قرص های استامینوفن، مفنامیک اسید، ژلوفن و پروفن)، وسایل مربوط به درمان خونریزی ها و جراحات(هم چون گاز استریل، نوار چسب، چسب زخم، چند تیه پارچه سفید تمیز و بتادین)، وسایل مرتبط با بیماری های گوارشی(نظیر هیوسین، آلومینیوم ام جی و امپرازل) و آتل های طبی محتویات جعبه یاری های اولیه را تشکیل می دهد. هم چنین اگر یک ماسک تنفس مصنوعی با نام آمبوبگ را نیز درون این جعبه قرار دهید خالی از لطف نیست. این ماسک می تواند عملیات احیای تنفسی را به خوبی انجام دهد و دیگر احتیاجی به روش هایی چون تنفس دهان به دهان و ماساژ سینه نیست.

خطرهای طبیعت گردی: هر گیاهی را به عنوان گیاه خوراکی در نظر نگیرید

همه ساله آمارهایی از مرکاز درمانی منتشر می شود که بخش قابل توجهی از مصدومانی که به چنین مراکزی منتقل می شوند مصدومانی هستند که در سفر دچار سانحه شده اند. از این بین درصدی ملاحظه می شود که مختص به مصمومیت های غذایی است. افرادی که مبادرت به خوردن گیاهانی نموده اند که قابلیت استفاده خوراکی نداشته اند. بیشتر این مصمومیت ها به این علت است که گیاهی را به علت ظاهر مشابه، با گیاهی دیگر اشتباه گرفته اند و یا به علت اینکه در نقاط طبیعی رشد و پرورش یافته اند پس بی خطر تلقی نموده اند. کشور عزیزمان ایران به علت تنوع آب و هوایی و هم چنین تنوع اکوسیستم ها محل پرورش گونه های مختلف گیاهی است که شماری از آن ها خوراکی نبوده و آسیب زا هستند. به همین علت است که توصیه اکید می شود از خوردن گونه های گیاهی در طول طبیعت گردی خودداری نمایید. علاوه بر صدمات گوارشی، مصدومیت های پوستی نیز در شمار خطرهای ناشی از همین سهل انگاری است.

خطرهای طبیعت گردی: خطرهایی پر جوش و خروش از جنس رودخانه

از جمله بیماری های محیطی که در طبیعت گردی و در محیط های رودخانه ای پدید می آید غرق شدگی و یا شبه غرق شدگی است. این بیماری که بیشتر در فصول گرم سال فراگیر می شود، بیشتر در آب های شیرین روی می دهد. رودخانه هایی که جریان حرکت آب آن سریع است و بعضاً عمق زیادی دارند. لذت آب تنی در تابستان ها وسوسه شیرجه زنی را در گردشگران ایجاد می نمایند و گردشگران بی پروا و بدون در نظر گرفتن خطرهای شنا در چنین جریان آبی تن به آب می زنند و دچار عارضه هایی می شود که ممکن است به قیمت جان آن ها تمام شود. لذا توصیه می شود در طبیعت گردی مراقب رودخانه ها باشید و خطرهای آن را دست کم نگیرید. با مدیریت خود و هم تیمی هایتان به ویژه جوان ها از اتفاقات ناگوار پیشگیری نمایید و تعطیلات و اوقات فراغت مفرحی را سپری کنید.

خطرهای طبیعت گردی: مار، موجودی پر خطر که نباید از آن غافل شد

در طبیعت گردی شما با گونه های مختلف حشرات و حیواناتی روبرو می شوید که ممکن است بر روی بدن شما، آثار گزیدگی را به وجود آورند. گونه های مختلف مار در این دسته قرار دارند که بیشتر در نواحی گرمسیری و نواحی کوهپایه ای زندگی می نمایند و دارای تنوع قابل توجهی هستند که اکثراً نیز سمی می باشند. دسته ای از این مارهای سمی که در قسمت های البرز و زاگرس زندگی می نمایند و لقب مارهای مرگ آور را به خود گرفته اند مارهایی افعی هستند که ممکن است فرد گزیده شده را نیز به کام مرگ بکشانند و این در حالی است که بیشتر مردم عزیز کشورمان و طبیعت دوستان از مارگزدیگی اطلاعت ندارند و اقدامات صحیح پس از مارگزیدگی را نمی دانند. توصیه می شود برای در امان ماندن از این خطر مرگ بار کفش مناسب به پا کنید و به راحتی به طبیعت اعتماد نکنید. محل هایی که برای توقف در نظر می گیرید به خوبی مورد آنالیز قرار دهید و پس از اطمینان از امنیت محیطی، چادرهای خود را پربا نمایید. اگر در تیم طبیعت گردی خود بچه ها و خردسالان نیز عضویت دارند، مراقب های ویژه را از قلم نیاندازید، زیرا که این گروه های سنی به علت کنجکاوی به هر چیزی دست می زنند و این خطر گزیدگی را بیش از پیش می سازد. کمی پیشگیری و مراقبت، خطرهای احتمالی را مهار می سازد.

اگر مارگزیدگی رخ داد، چه کنیم؟

همانطور که گفته شد، مارگزیدگی از خطرهای طبیعت گردی است. در گذشته اولین اقدامی که افراد در روبروه با فرد مار گزیده انجام می دادند بریدن محل گزیدگی و انجام عمل ساکشن بود چیزی که در مراقبت های اولیه امروز جایگاه خود را از دست داده است و به نحوی منسوخ گشته است. امروزه در اولین اقدام پس از گزش، اندام آسیب دیده را پایین تر از سطح بدن قرار می دهند و با باند کشی کمی بالاتر از محل آسیب را به آرامی می بندند تا هم جریان حرکت خون در بدن بسته نشود و هم از پخش شدن سم جلوگیری شود. پس از این کار سریعاً باید طبیعت گردی را متوقف نموده و به مراکز درمانی مراجعت شود تا از وقوع حوادث ناگوارتر جلوگیری به عمل آید.

نکات مهم در طبیعت گردی ایمن

1- هر چند افرادی که در تیم طبیعت گردی ما عضویت دارند عزیز هستند و حفاظت از سلامتی آنان همچون حفاظت از سلامتی خود است اما اگر فردی از هم تیمی های شما دچار سانحه و آسیب گشت شما موظف هستید که ابتدا شرایط محیطی را آنالیز کنید. اگر خطر وقوع حادثه همچنان پا برجا بود و منجر به آسیب تماشا شما در حین یاری رسانی به فرد مسدوم می گشت، به هیچ عنوان نباید وارد محیط شوید و باید منتظر رسیدن نیروهای امدادی بمانید.

2- در زمان رویت حشرات و حیوانات گزنده نظیر مار، به هیچ عنوان در پی گرفتن آن ها نباشید. به خصوص اگر مار را پس از گزش یکی از افراد تیم رویت کردید. این کار سبب می شود که مار سایرین را نیز بگزد و آمار مصدومان بالا برود.

3- در زمان غرق شدگی یکی از اعضای تیم، به آب زدن بی مهابای شما منجر می شود که جان شما نیز در خطر باشد. همان طور که در بالا نیز اشاره گشت، زمانی به آب بزنید که مطمئن باشید علاوه بر حفظ سلامتی خود، جان دیگری را نیز می توانید نجات دهید.

4- یکی از خطرهای طبیعت گردی، کنجکاوی بیش از حد درباره گیاهان و جانوران منطقه است که باعث می شود جان شما به خطر بیفتد. کشور پهناور ایران دارای تنوع گیاهی و جانوری است و همین امر سبب شده است بسیاری از آن ها ناشناخته بمانند. جانب احتیاط را رعایت نموده و بیش از حد کنجکاو نباشید.

5- طبیعت ممکن است آبستن خطرات و حوادث متعددی باشد. برای داشتن طبیعت گردی ایمن، در طول سفر هموراه گوش به زنگ باشید و حتی در کم خطر ترین نقاط هم محتاط عمل کنید.

این نکات و مسائل شاید خیلی برای شما آشنا باشد و از آن ها اطلاع داشته باشید اما تکرار دوباره آن به منزله یادآوری است. هر چند زمان بروز خطرهای طبیعت گردی به علت از دست رفتن خونسردی مسائلی رخ می دهد که ما شاهد تلخ شدن کام هموطنان عزیزمان می باشیم اما با به فکر سپردن مسائل یاد شده می توان این تلخی ها را تقلیل داد.

منبع: همگردی

به "طبیعت گردی ایمن ، شناخت خطرهای طبیعت گردی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبیعت گردی ایمن ، شناخت خطرهای طبیعت گردی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید