رشد شناختی و بلوغ روانی نوجوانان با مصرف گردو
به گزارش وبلاگ اطلس وب، محققان دریافتند که مصرف منظم گردو می تواند به رشد شناختی و بلوغ روانی نوجوانان یاری کند.
نتایج این تحقیق بی سابقه حاصل کوشش موسسه بهداشت جهانی بارسلونا، اسپانیاست. تحقیقات قبلی در خصوص تأثیر آجیل بر سلامتی بزرگسالان اجرا شده، اما تأثیر مصرف آن ها در چنین مرحله بحرانی برای رشد شناختی مانند دوران نوجوانی هرگز مورد آنالیز قرار نگرفته است.
گردو سرشار از اسید چرب آلفا لینولنیک است، نوعی از امگا 3 که نقش اساسی در رشد مغز، به ویژه در این مرحله از زندگی دارد.
یوردی جولوز، محقق اصلی و هماهنگ نماینده گروه تحقیقاتی نوروپیا، موسسه تحقیقات بهداشتی پر ویرجیلی گفت: نوجوانی زمان تغییرات بیولوژیکی بزرگ است؛ دگرگونی هورمونی رخ می دهد که به نوبه خود مسئول تحریک رشد سیناپسی لوب پیشانی است.
این بخش از مغز ما چیزی است که بلوغ عصب روانشناختی یعنی عملکرد های هیجانی و شناختی پیچیده تر را امکان پذیر می نماید. نورون هایی که به خوبی با این نوع اسید های چرب تغذیه می شوند، می توانند رشد نمایند و سیناپس های تازه و قوی تری تشکیل دهند.
در این تحقیق 700 دانش آموز دبیرستانی بین 11 تا 16 سال از 12 دبیرستان مختلف در بارسلون به طور داوطلبانه شرکت کردند. آنان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند، گروه کنترل که هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند و گروه آزمایش که ساشه های حاوی 30 گرم مغز گردو دریافت کردند که به جوانان شرکت نماینده نشان می داد، می توانند روزانه برای یک دوره 6 ماهه آن را مصرف نمایند.
گروه تحقیقاتی دریافت، نوجوانانی که حداقل 100 روز گردو می خورند (نه فقط به طور مداوم هر روز) عملکرد های توجه خود را افزایش می دهند و آنانی که بعضی از علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی را داشتند، رفتار خود را به طور قابل توجهی بهبود می بخشند (در کلاس آنان توجه بیشتری به معلم داشتند و کمتر بیش فعال بودند).
از سوی دیگر، عملکرد های مرتبط با هوش سیال نیز افزایش یافته است که به قول جوردی جولوز، کمتر تحت تاثیر یادگیری است، این امر ذاتی شرایط زیست شناسی فرد است که ما آن را با آزمون های پیچیده تر ارزیابی کردیم. برای مثال، نوجوانان باید بفهمند که یک ردیف از حروف از چه الگوی پیروی می نمایند.
جولوز اضافه نمود: به طور کلی، تفاوت معناداری در گروه مداخله در رابطه با گروه کنترل یافت نشد، اما اگر عامل پایبندی در نظر گرفته گردد، نتایج مثبتی مشاهده می گردد، زیرا شرکت نمایندگانی که به دقت دستورالعمل ها را دنبال کردند، از نظر میزان توصیه شده گردو و تعداد روز های مصرف، بهبود هایی را در عملکرد های عصبی-روانشناختی ارزیابی شده نشان دادند.
نتایج نشان می دهد که پیروی از رژیم غذایی سالم به میزان حفظ این عادات در طول زمان و ترک نکردن آن ها برای رشد صحیح نوجوانان در سطح شناختی و روانی مهم است.
آریادنا پینار، محقق اول این تحقیق، در سرانجام گفت: اگر دختران و پسران به این توصیه ها توجه نمایند و روزانه یک مشت گردو یا حداقل سه بار در هفته گردو بخورند، متوجه پیشرفت های قابل توجهی در توانایی های شناختی می شوند و به آنان یاری می نماید تا با چالش های دوران نوجوانی و ورود به بزرگسالی روبرو شوند. نوجوانی دوره رشد مغز و رفتار های پیچیده است که به میزان قابل توجهی انرژی و مواد مغذی احتیاج دارد.
منبع: باشگاه وبلاگ اطلس وب
منبع: فرادید