جلوگیری از کاهش حافظه در پیری با مصرف این میوه ها و نوشیدنی

به گزارش وبلاگ اطلس وب، پژوهش ها نشان می دهد که مصرف چای، سیب و انواع توت ها می تواند از کاهش حافظه مرتبط با افزایش سن جلوگیری کند.

جلوگیری از کاهش حافظه در پیری با مصرف این میوه ها و نوشیدنی

تحقیقات نشان داده است افراد 71 ساله با مصرف زیاد فلاوانول عملکرد حافظه بهتری داشتند.

تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از فلاوانول ها که در چای، سیب و انواع توت ها یافت می گردد، دارند کمتر در معرض از دست رفتن حافظه مرتبط با افزایش سن قرار می گیرند.

یک مطالعه سه ساله بر روی 3562 نفر که سن آن ها حدود 71 سال بود، نشان داده است که افراد با مصرف منظم فلاوانول بالا نسبت به سایرین عملکرد حافظه هیپوکامپ بهتری دارند. هیپوکامپ بر ایجاد حافظه کوتاه مدت نقش دارد.

این تحقیق که در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، نشان می دهد که مصرف مکمل 500 میلی گرمی فلاوانول در روز می تواند تاثیر منفی مصرف کم فلاوانول در افراد مسن را بر عملکرد حافظه معکوس کند.

با این حال، محققان تاکید کردند که مکمل های فلاوانول تاثیری بر افرادی که کمبود فلاوانول ندارند، ندارد. بیشتر افراد مسن در بریتانیا در حال حاضر مقادیر زیادی فلاوانول را به وسیله چای، سیب و انواع توت ها مصرف می نمایند.

اسکات اسمال (Scott Small)، دانشمند ارشد و استاد عصب شناسی در دانشگاه کلمبیا، می گوید: این یافته ها بخشی از تحقیقات رو به رشدی را تشکیل می دهند که آشکار می نمایند که مواد مغذی مختلفی برای تقویت فکر ما در پیری مورد احتیاج است.

دانشمندان به طور تصادفی افراد بزرگسال سالم را برای دریافت روزانه 500 میلی گرم مکمل فلاوانول یا یک قرص ساختگی بی فایده به مدت سه سال انتخاب کردند. شرکت نمایندگان در طول دوره پژوهش چندین تست حافظه انجام دادند و نظرسنجی هایی را پر کردند که رژیم غذایی آن ها را ارزیابی می کرد.

محققان گفتند که نمرات حافظه برای گروهی که قرص فلاوانول مصرف می کردند فقط اندکی بهبود یافت، اما در آن گروه زیرمجموعه ای از افرادی بودند که رژیم غذایی ضعیفی از نظر مصرف فلاوانول در ابتدای مطالعه داشتند، که نمرات حافظه آن ها به طور میانگین 10.5 درصد در مقایسه با دارونما و 16 درصد در مقایسه با آغاز مطالعه افزایش یافت.

در این تحقیق که به وسیله شرکت فراوری نماینده مواد غذایی Mars تامین مالی می گردد، از فلاوانول های استخراج شده از کاکائو استفاده شد، اگرچه نویسندگان مطالعه گفتند که بعید است مصرف شکلات سطح فلاوانول های کافی را فراهم کند، زیرا این فلاوانول ها در طول فرآیند فرآوری از بین می روند.

گانتر کانله (Gunter Kuhnle)، استاد تغذیه و علوم غذایی در دانشگاه ریدینگ و یکی از محققین این مطالعه، گفت: نتایج نشان می دهد که میزان بهینه ای از فلاوانول در رژیم غذایی وجود دارد که روزانه حدود 500 میلی گرم است.

دانشمندان در خصوص اینکه آیا مصرف مکمل های فلاوانول ایده خوبی برای افراد مسن است یا خیر، اختلاف نظر داشتند.

پروفسور آدین کسیدی (Aedin Cassidy)، رئیس تغذیه و پزشکی پیشگیرانه در دانشگاه کوئینز بلفاست، گفت که این یک مطالعه بسیار مهم بود، به خصوص که دوز مورد احتیاج برای بهبود سلامت مغز به آسانی قابل دستیابی بود.

او گفت: به عنوان مثال، یک فنجان چای، شش مربع شکلات تلخ، دو وعده توت و سیب با هم حدود 500 میلی گرم فلاوانول را فراهم می نمایند.

ایان جانسون (Ian Johnson)، محقق بازنشسته در موسسه کوادرام در نوریچ، گفت که تحقیقاتی بزرگ و دقیق اجرا شده که بر شواهد قبلی که اهمیت رژیم غذایی را به عنوان یک عامل حمایت نماینده از سلامت شناختی در پیری نشان می دادند، می افزاید. اگرچه او گفت احتمالا مطالعات بیشتری برای آنالیز عمیق مزایای مکمل های فلاوانول باید انجام گردد.

با این حال، دیوید کورتیس (David Curtis)، استاد افتخاری موسسه ژنتیک کالج دانشگاهی لندن، گفت: این مطالعه نشان داد که کسانی که برای سال ها مکمل فلاوانول مصرف می کردند تقریبا عملکرد حافظه مشابهی با کسانی داشتند که دارونما مصرف می کردند و اضافه کرد: این مطالعه شواهدی از مفید بودن مصرف فلاوانول ارائه نمی دهد و احتیاجی به تغییر رژیم غذایی خود نیست.

کارل هاجتس (Carl Hodgetts)، مدرس ارشد علوم اعصاب شناختی در رویال هالووی، دانشگاه لندن، گفت: تحقیق در خصوص رابطه بین تغذیه و مغز می تواند به مبارزه با زوال عقل یاری کند. این مطالعه جالبی بود که آغاز به پرداختن به چنین سؤالاتی کرد، اما او با این نتیجه گیری که مکمل های فلاوانول بر عملکرد هیپوکامپ تاثیر می گذارند، مخالف بود، زیرا برای اثبات این موضوع به اسکن مغز (MRI) احتیاج است.

منبع: بهداشت نیوز

منبع: فرارو

به "جلوگیری از کاهش حافظه در پیری با مصرف این میوه ها و نوشیدنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از کاهش حافظه در پیری با مصرف این میوه ها و نوشیدنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید