دیدنی های ساری؛ شهری با قدمت 5 هزار ساله

به گزارش وبلاگ اطلس وب، ساری مرکز استان مازندران و اولین شهری در ایران محسوب می گردد که راه آهن سراسری ایران از آن عبور نموده است. این شهر اولین تولیدکننده کاغذ در خاورمیانه نیز نامیده می گردد. ساری زمانی پایتخت آقامحمدخان پیش از تاسیس قاجار بوده است.

دیدنی های ساری؛ شهری با قدمت 5 هزار ساله

این شهر که در شاهراه راستا ارتباطی شرق به مرکز ایران قرار گرفته است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. موقعیت جغرافیایی و مجاورت با دریا و کوه، مکان های طبیعی جذابی در کنار آثار تاریخی این شهر پدید آورده است.

وجود همین جاذبه های فراوان گردشگری سبب شد تا در سال 1392 با بیش از یک میلیون و هشتصد هزار سفر تابستانی، ساری به عنوان پنجمین شهر گردشگرپذیر ایران معرفی گردد. با ما همراه باشید تا با دیدنی های این شهر بیشتر آشنا شوید.

پناهگاه حیات وحش سمسکنده

پناهگاه حیات وحش سمسکنده با یک هزار هکتار مساحت در 10 کیلومتری جنوب خاوری ساری واقع شده است. پوشش گیاهی آن گونه های جنگلی و جلگه ای بوده و بخشی از آن مانند دشت ناز به عنوان زیستگاه گوزن زرد ایرانی مورد بهره برداری قرار گرفته است.

پناهگاه حیات وحش دشت ناز

پناهگاه حیات وحش دشت ناز با حدود 55 هزار هکتار مساحت، پناهگاهی برای حفاظت و نگهداری از گونه در حال انقراض گوزن زرد ایرانی است و از جاهای دیدنی ساری به حساب می آید.

باداب سورت به عنوان دومین میراث طبیعی ایران شناخته می گردد

باداب سورت

باداب سورت پس از کوه دماوند به عنوان دومین میراث طبیعی ایران در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این باداب شامل چندین چشمه با آب های کاملا متفاوت از لحاظ رنگ، بو، مزه و حجم آب است. جریان آب های رسوبی و معدنی این چشمه ها طی سال ها، در شیب پایین دست کوهستانی خود، صدها طبقه و ده ها حوضچه پلکانی بسیار زیبا به رنگ های نارنجی، زرد و قرمز در اندازه های مختلف پدید آورده که ویژگی منحصر به فرد چشمه های باداب سورت است.

پارک جنگلی شهید زارع

پارک جنگلی شهید زارع در سه کیلومتری شرق ساری به علت مجاورت با تپه های جنگلی کم ارتفاع در دامنه البرز، بسیار زیبا و چشمگیر است. این پارک دارای امکاناتی برای اقامت کوتاه مدت گردشگران است.

دریاچه الندان

آب دریاچه الندان تنها از بارش های آسمانی تامین می گردد و هیچ رودخانه ای به آن وارد نمی گردد. پیرامون دریاچه را جنگل های پهن برگ فرا گرفته که در بهار رویشگاه گل بنفشه است. در فصل زمستان نیز محل سکونت اردک های وحشی است.

آبشار اوبن

آبشار اوبن یکی از زیباترین و بکرترین آبشارهای ایران در عمق جنگل دودانگه ساری است. این آبشار در مرز استان های سمنان و مازندران در منطقه حفاظت شده دودانگه واقع شده است.

دریاچه میانشه

دریاچه میانشه یا دریاچه چورت در سال 1318 بر اثر زمین لرزه و رانش زمین و در پی آن بسته شدن راستا آب چشمه ای که در کنار دریاچه واقع شده است، بوجود آمده است. هنگام کاهش آب، پدیدار شدن باقی مانده درخت هایی که در محل پیدایش دریاچه بوده اند، منظره ویژه ای را ایجاد می نماید.

سلیمان تنگه

سلیمان تنگه یا سد شهید رجایی یکی از جاذبه های گردشگری طبیعی شهر ساری است که امکان قایقرانی، اسکی، ماهیگیری و بازدید از آن با تهیه بلیط وجود دارد.

میدان ساعت

میدان ساعت، میدانی عظیم در مرکز شهر ساری است. این میدان دارای برجی است که یک ساعت عقربه ای با صدای زنگ ناقوس است که پس از هر تغییر ساعت به تعداد رقم های ساعت به صدا در میاید.

عمارت کلبادی

عمارت کلبادی حدود 130 سال پیش در اواخر دوره قاجار به دستور سردار جلیل از فرماندهان ارتش بنا شد. او این عمارت را به فرزند چهارم خود منوچهر خان کلبادی بخشید. سبک معماری این ساختمان از تکایای دوره قاجاری برگرفته شده است و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاق های دو طرفه است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش است.

عمارت فاضلی

عمارت فاضلی دارای دو عمارت مسکونی متعلق به دوره قاجار و پهلوی است. این عمارت از نظر دارا بودن تزئینات آجری در نمای داخلی حیاط، درب ها و پنجره ها و ویژگی های معماری دارای ارزش تاریخی، هنری و فرهنگی بسیار است.

خانه رمدانی

خانه رمدانی با قدمتی از عهد قاجار در بافت قدیمی شهر ساری واقع شده است. این عمارت از دو ساختمان و یک حیاط مرکزی ساخته شده است. این اثر در سال 1384 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. بنای دو طبقه ای که در جلو واقع شده است، جهت استراحت مراجعه کنندگان و انجام اموری که احتیاج به وارد شدن به خانه را نداشته، در نظر گرفته شده و اتاق های طبقه فوقانی با تزئینات زیبای چوبی، پنجره های ارسی و نورگیرهای گچی محل اسکان مهمانان بوده است. بنای دوم که در پشت با یک فاصله واقع شده است، در دوره پهلوی اول، دستخوش تغییراتی شده است. در سال های اخیر تمام اندودهای داخلی حذف و طاق نماهای دوره قاجاری از زیر آن نمایان شده است.

خانه سردار جلیل ساروی

خانه سردار جلیل ساروی متعلق به لطفعلی خان سردار جلیل (سالار مکرم) از امرای با نفوذ ارتش بود. این بنا در دوره قاجاریه و در مرکز شهر ساری احداث شده است.

پل تجن

پل تجن از آثار تاریخی مربوط به دوره قاجار است که در ابتدای جاده گرگانواقع شده است. این اثر در سال 1354 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

حمام وزیری

حمام وزیری که در مرکز شهر ساری و متعلق به خاندان سرشناس وزیری بوده، در کنار خانه کلبادی واقع شده است. این حمام متعلق به دوران قاجار است و از لحاظ نوع معماری، مصالح و ویژگی های ساختمانی از بناهای دیدنی و مشهور مازندران به شمار می رود.

آب انبار نو

آب انبار نو در بافت قدیمی شهر ساری و در مرکز این واقع شده است. ساری در آخرین دوره دارای پنج آب انبار معروف بوده، آب انبار نو همچون آب انبار میرزامهدی از آب انبارهای باقی مانده در این شهر است.

مسجد جامع ساری

مسجد جامع ساری، کهن ترین مسجد دیار علویان مربوط به سده های اولیه دوران های تاریخی پس از اسلام، دوره قاجار است. گفته می گردد این مسجد بر روی ویرانه های یک آتشکده بنا شده است. در روز 21 تیر 1397 آتش سوزی در این مسجد رخ داد که سبب شد بخش عمده ای از آن از بین برود.

امامزاده یحیی

امامزاده یحیی به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این بنا در زمان مرعشیان، قرن نهم هجری قمری احداث شده و بنای امامزاده، برجی استوانه ای با گنبد هرمی 12 ضلعی به ارتفاع حدود 17 متر است. هسته اصلی بنا دارای پلان دایره شکل است که حجم استوانه ای را به وجود آورده است.

مسجد حاج مصطفی خان

مسجد حاج مصطفی خان متعلق به دوره قاجاریه با ملحقات و موقوفات پیرامون خود بعد از مسجد جامع ساری به عنوان عظیمترین مسجد در مرکز شهر واقع شده است.

مجموعه تاریخی فرح آباد

مجموعه تاریخی فرح آباد شامل مسجد، پل، دیوارهای بر جای مانده از یک کاخ سلطنتی است که به دستور شاه عباس صفوی ساخته شده و تفرجگاه ساحلی صفویان بوده است. مسجد با ایوان های بلند، شبستان ها، حجره ها و مناره ها از مهم ترین بناهای تاریخی و جاهای دیدنی استان مازندران به شمار می رود.

برج رسکت

برج رسکت را یادمانی چندمنظوره در نزدیکی محل سقوط شهاب سنگی در منطقه فریم می دانند. این بنا با آجر ساخته شده و رایه های آن شامل مقرنس کاری دو کتیبه آجری به خط کوفی و پهلوی ساسانی است. این برج یکی از برج های مدور آجری یادگاری از قرن پنج هجری قمری محسوب می گردد که در روستایی به همین نام واقع شده است و احتمال داده می گردد آرامگاه یکی از شهریاران آل باوند، در دوره سلجوقیان، باشد.

شاطر گنبد

شاطر گنبد بنایی متعلق به دوران تیموری و قرن نهم است که در جنوب شهر ساری واقع شده است. برج شاطر گنبد واقع در گنبد محله جنوب شرقی روستای بالادرزا و در یک کیلومتری جنوب شهر ساری، در حاشیه غربی رودخانه تجن، ازجمله بناهای آرامگاهی با ارزش منطقه است. این بنا چهار ضلعی بوده و از آجر و گچ ساخته شده است.

برج سلطان زین العابدین

برج سلطان زین العابدین با گنبد مخروطی هشت ترک از لحاظ نوع معماری و تزئینات کاشی کاری، درب و صندوق چوبی نفیس، جز مهم ترین بناهای تاریخی شهر ساری محسوب می گردد. برج آجری آن به خاطر دارا بودن صندوق و درب چوبی نفیس دارای اهمیت ویژه ای است.

امامزاده عباس

امامزاده عباس از نظر شیوه معماری، گنبد هرمی شکل و صندوق چوبی نفیس، یکی از بناهای معروف استان مازندران است. تجربیات بازدید خود از دیدنی های ساری را با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

منبع: گردشبان

به "دیدنی های ساری؛ شهری با قدمت 5 هزار ساله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دیدنی های ساری؛ شهری با قدمت 5 هزار ساله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید