تشخیص زودهنگام آلزایمر با انجام آزمایش خون امکان&zwnjپذیر می&zwnjشود

به گزارش وبلاگ اطلس وب، یافته های اخیر محققان نشان می دهد که با آرایه های نانوذرات می توان بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه تشخیص داد و برای این کار تنها یک آزمایش خون کافی خواهد بود.

تشخیص زودهنگام آلزایمر با انجام آزمایش خون امکان&zwnjپذیر می&zwnjشود

به گزارش گروه فناوری وبلاگ اطلس وب، پژوهش های اخیر محققان نشان داده است که با استفاده از نانوذرات، سال ها قبل از بروز علائم بالینی بیماری آلزایمر، که شامل از دست دادن حافظه، سردرگمی و مسائل شناختی، می توان این بیماری را از روی تغییرات ظریف در ترکیب پروتئین های موجود در پلاسما تشخیص داد.

به دلیل خواص منحصر به فرد این نانوذرات، پروتئین های مختلف موجود در مایعات زیستی به طور انتخابی روی سطح آن ها می چسبند و یک تاج پروتئینی ایجاد می نمایند که در طی بیماری تغییر می نماید.

پژوهشگران آمریکایی و ایتالیایی این تغییرات ظریف را در الگو های پروتئین پلاسما شناسایی می نمایند تا نمونه های پلاسما را در افراد سالم و کسانی که مبتلا به بیماری آلزایمر هستند، تشخیص دهند.

دکتر کلودیوکوربو از دانشگاه میلانو بیکوچا و نویسنده اصلی مقاله این پروژه که در نشریه Advanced Healthcare Materials به چاپ رسیده است می گوید: ترکیب شیمیایی تاج پروتئین تحت تأثیر سلامت فرد و همچنین به ویژگی های شیمیایی و فیزیکی نانوذرات وابسته است.

امید فرخ زاد از بیمارستان بریگام و دانشکده پزشکی هاروارد می گوید: اتصال پروتئین ها به سطح ذرات بسیار دقیق است و به شکل ذرات، ساختار پروتئین ها و همچنین به شیمی بستگی دارد.

وی می افزاید: با استفاده از ذرات مختلف برای نمونه های زیستی یکسان، شما می توانید در حوزه پروتئوم عمیق تر شوید، به این معنی که می توانید پروتئین های بیشتر و بیشتری را به روشی کاملاً تکرارپذیر فراوری کنید.

پژوهشگران این پروژه پلتفرم تشخیصی جدیدی ارائه نموده اند که از شش نانوذره مختلف در آن استفاده شده که هرکدام به مجموعه متفاوتی از پروتئین های پلاسما متصل شده اند که با طیف سنجی جرمی قابل شناسایی و اندازه گیری هستند. محققان پس از آموزش الگوریتم یادگیری ماشین، با استفاده از مجموعه ای از الگو های تاج پروتئین افراد سالم و بیماران مبتلا به آلزایمر، هوش مصنوعی را برای شناسایی امضاء تاج پروتئین بیماری آلزایمر به کار گرفتند.

استفاده از این پلتفرم چند نانوذره ای و هوش مصنوعی، به محققان یاری کرد تا نمونه های بیماری آلزایمر را با دقت بیش از 92 درصد شناسایی نمایند. این گروه توانستند تا تاج پروتئینی خاص بیماری آلزایمر را با دقت بالای 95 درصد در نمونه های بیمارانی را که سال ها قبل از تشخیص نهایی آلزایمر ذخیره شده بود، تشخیص دهند.

تشخیص زودهنگام با راهبرد های ساده و غیرتهاجمی موانع موجود در راستا آزمایش هایی که به طور منظم انجام می گردد را کاهش می دهد و فرصت های بهتری برای توقف یا حتی برگشت فرایند پیشرفت بیماری فراهم می نماید.

در طول سالیان اخیر، کوشش های قابل توجهی برای انجام آزمایش خون به منظور شناسایی علائم بیماری آلزایمر اجرا شده است، چرا که روش های تشخیصی نظیر PET (توموگرافی انتشار پوزیترون) مغز بسیار گرانقیمت بوده و به شکل تهاجمی احتیاج به سوراخ کردن بیمار به منظور تشخیص تجمع آمیلوئید b دارد.

بیشتر آزمایش های خونی که در حال توسعه هستند، مبتنی بر تشخیص نشانگر های زیستی در پلاسما بوده که این روش نیز به دلیل کمبود ویژگی یا حساسیت تشخیص نشانگر زیستی با مسائلی روبرو شده است.

بنابراین، نتایج این پروژه می توان تاثیر شگرفی در توسعه روش های آزمایش خون برای تشخیص بیماری آلزایمر داشته باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "تشخیص زودهنگام آلزایمر با انجام آزمایش خون امکان&zwnjپذیر می&zwnjشود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تشخیص زودهنگام آلزایمر با انجام آزمایش خون امکان&zwnjپذیر می&zwnjشود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید